Toggle navigation
Ana Sayfa
Tanıtım
Kurumsal
Yönetim, Denetim ve Temsilcilikler
Danışma Kurulu
Trafik Bilim Kurulu
Kurucular Kurulu
KTYG Tüzüğü
KTYG Marka Tescili ve Tapusu
Makaleler
Haberler
Trafik Eğitimi
İlkokullar (2, 4. Sınıf Ulusal Proje)
Liseler (9. Sınıf Ulusal Proje)
Kadınların Trafikte Güvenliği (Ulusal Proje)
Üniversite
Meslek Odaları + STK + Yetişkinler
Kütüphanemiz / Yayınlarımız
Galeri
Trafik Eğitimi Resimleri
Faaliyet Resimleri
Medyalar
Önemli Bilgiler
İletişim
Üye Giriş Formu
Makale Test
💬
X
Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
Gönder
Toggle navigation
Tanıtım
Kurumsal
Yönetim, Denetim ve Temsilcilikler
Danışma Kurulu
Trafik Bilim Kurulu
Kurucular Kurulu
KTYG Tüzüğü
KTYG Marka Tescili ve Tapusu
Makaleler
Haberler
Trafik Eğitimi
İlkokullar (2, 4. Sınıf Ulusal Proje)
Liseler (9. Sınıf Ulusal Proje)
Kadınların Trafikte Güvenliği (Ulusal Proje)
Üniversite
Meslek Odaları + STK + Yetişkinler
Kütüphanemiz / Yayınlarımız
Galeri
Trafik Eğitimi Resimleri
Faaliyet Resimleri
Medyalar
Önemli Bilgiler
İletişim
Üye Giriş Formu
LİSE GENÇLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ
(15, 16,17 YAŞ ARASI)
I-GİRİŞ
Türkiye'de 15-19 yaş arası gençlerimizin sayısı 6.864.000 kişi olup potansiyel sürücü adayı 20-24 yaş arası gençlerimizin sayısı 6.540.000 kişi olup bunlar da potansiyel sürücü adayı veya sürücü belgeli gençlerimizdir. Yani toplamda 13.404.000 gencimiz hem kendileri için ve hem de bir başkaları için potansiyel risk taşımaktadır.(1)
Türkiye'de trafik kazalarında (15-20) ve (21-24) yaş arası ölümler tüm kazalarda ölenlerin %16,5 udur
. Bu sayıyı her sorumlu siyasetçinin, kamu görevlisinin, araştırmacının, öğretmenin ve anne/babaların düşünmesi ve bu durumun üzerinde durulması gerekmektedir.
Aşağıdaki tabloda bu konu daha çok netleşmektedir.
Yıllar
Yaş(15-20) Yaralı
Yaş(15-20) Ölü
Yaş(21-24) Yaralı
Yaş(21-24) Ölü
Araç Sayısı
2014
42.000
308
31.193
274
18.828.000
2015
45.066
727
34.059
522
19.994.000
Kaynak: TÜİK, www.tuik.gov.tr, 2016
II-DERS ANLATIM VE MURACAAT
Ders anlatımı salon usulü olup salona en fazla 100 öğrenci alınmaktadır. Öğrencilerin eş değer sınıflardan olması ve diğer yaş farkı olan sınıflardan karma olmaması projenin verimliliği açısından önemlidir.Projedeki amaç öğrencilere gelecek hayatlarında trafikte can güvenlikleri sağlayacak temel kuralları unutmamak üzere beyin fırtınası yöntemiyle öğretmektir.
Birinci bölümde
4 adet film gösterimi-soru ve cevaplar, bunları destekleyen slaytlar-tablolar gösterimi sorular ve cevaplar,
İkinci bölümde
Trafik işaretlerine ait 15 tane poster sunumunun iki sınıf öğretmeni ile birlikte sahnede öğrencilere sorulması ve cevaplandırılması ile üç cevap şıklı TRAFİK KÜLTÜRÜ TESTLERİNİN (A) ve (B) GURUBU OLARAK her öğrenciye dağıtılması ve 10 dakika sonra toplanmasıdır.Cevaplar ölçme ve değerlendirmeye göre yapılacaktır.
Eğitim süresinde ders öğretmenleri salonda öğrencilerinin yanında bulunmak ve salon sessizliğini sağlamak zorundadır. Kullanılan tüm materyallar telif haklarına tabii olup, okullara verilemez. Okulların çoğunlukla adresleri ve yol güzergahları bilinmediğinden zamandan tasarruf için uzman öğretmenlerimizin geliş ve gidişleri proje gereği okullar tarafından sağlanacaktır. Eğitimler yarım gün şayet yetmez ise tam gün seansında verilir. Böyle durumlarda uzman öğretmenlerimizin öğlen iaşeleri okullar tarafından sağlanacaktır. Eğitimler 100 öğrenciyi geçtiği veya öğleden sonraya kaldığı takdirde eğitime katkı payı Maliye Makbuzu ile alınır ve yine Tüzüğümüz gereğince eğitim amacında kullanılır. Lise öğretmen veya öğrencileri trafik ve yol güvenliği alanında yapacakları seminer,panel veya konuşmalar için TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ KÜTÜPHANEMİZ'den yararlanabilirler.
Proje uygulaması Ankara pilot bölge olarak yapılmıştır. Ankara dışındaki Liseler talep ettiklerinde iki uzman öğretmenimiz masraflarını davet eden tarafın karşılaması halinde tarih ortaklaşa belirlenir. Muracaatlar sözlü olarak değil mutlaka e-postalar yoluyla yazılı olarak yapılır. Yazıda katılacak öğrenci sayısı,sınıf seviyesi ve koordinasyonu yapacak Yetkili veya öğretmen arkadaşların isim ve Cep Telefonun yazılması şarttır.
Müracaat e-postaları:
turkiyetrafik@gmail.com,
GSM:
İhsan Memiş: 0532 280 81 82 , Osman Duran: 0533 326 05 75
III-PROJEYİ DESTEKLEYEN KURULUŞLAR:
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Daire Başkanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Ünv. İnönü Ünv.
IV-MÜRAACAT VE BİLGİ FORMU -->
Sizlerin de geleceğimiz olan gençlerimiz için duyarlı davranarak bağış yapmanızı dileriz. En büyük yatırım çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımdır. Banka hesap numaramız www.trafik.org.tr web sitesinin iletişim menüsünde bulunmaktadır.
V-YARARLANILAN KAYNAKLAR :
TUİK, MEB, EGM, KGM, DSÖ, Gazi Ünv. Trafik Ana Bilim Dalı Başkanlığı, KTYG saha çalışmaları ve araştırmaları,
ÖNEMLİ UYARI:
Derneğimizin ismi, logosu ve çalışmaları 2014 yılından itibaren Türk Patent Enstitüsü'nce marka tescili yaptırılmış koruma altındadır. Kullanılan filmler, grafikerlerimizce yapılan slaytlar, çizimi yapılan ve anlatılan posterler, trafik kültür soruları telif hakları kanununa tabidir. 18.03.2018. Ankara
×